Een tevreden klant staat bij ons op nummer 1

Je hebt een prachtig huis en je wilt een prachtige tuin. Als je die droom werkelijkheid wilt laten worden, ga je dan zelf aan de slag of schakel je een professional in?

Mijn advies is: schakel een professional in. Als je een goed tuinontwerp hebt, heeft dat een enorme impact op je huis. Wanneer binnen en buiten naadloos op elkaar aansluiten, is je leefruimte nog veel groter. Alles past precies bij jouw persoonlijke smaak. Je geniet het hele jaar.

Als je dit zoekt, maak dan eens vrijblijvend een afspraak met ons. Ik leg je in een paar punten uit waarom.

Kennis en ervaring

Als je een goede automonteur wilt worden, is het leuk dat je kunt sleutelen. Het vraagt echter een gedegen opleiding als je alle kneepjes van het vak wilt leren. Hetzelfde geldt voor hoveniers en tuinontwerp. Je verwacht niet van iemand die periodiek je gras maait en zo af en toe wat snoeiwerk doet, dat hij of zij een tuin ontwerpt. Wij hebben voor ons vak gestudeerd en het geperfectioneerd door ervaring. We weten alle ins en outs om prachtige tuinen aan te leggen.

We combineren onze hun passie en creativiteit om jouw droom te laten uitkomen. Met onze kennis en ervaring zien wij direct de mogelijkheden en de uitdagingen. We houden rekening met schaduw, zon, planten, ontwerp, onderhoud, kleurschema’s, stijlen. Daardoor krijg je het hele jaar door een prachtige tuin.

Tijd besparen

Als je het druk hebt, is tijd schaars. Een tuin aanleggen vraagt tijd. Bouwen, bestraten, aanplanten. Wanneer je een professionele hovenier inschakelt, laat je het werk aan ons over. Wij realiseren je tuin van ontwerp tot aanleg. Er blijft voor jou meer tijd over voor andere dingen. En als je het gelijk goed doet, heb je er voor de komende jaren veel plezier van.

Maximale creativiteit

Professionele hoveniers hebben veel kennis, maar we zijn ook creatief. We zorgen voor aantrekkelijke en/of praktische ontwerpen voor je tuin waar je zelf misschien niet aan denkt. We bespreken samen welke wensen je hebt. Wil je een vijver of terras? Of misschien een moestuin en een grasveld voor de kinderen. Of onderhoudsvrij? Wij kijken naar wat past bij jouw smaak en jouw budget.

Een geschil over de tuin en dan

Soms kan het voorkomen dat het niet helemaal naar wens gaat. Wat doe je dan? Ik hoor en zie steeds vaker dat samenwerkingen met onvoldoende of niet opgeleide tuinmannen/-vrouwen uitlopen op nachtmerries.

Op het moment dat ik mijn hoveniersbedrijf ben begonnen, ben ik direct lid geworden van de brancheorganisatie. Als ondernemer en later ook als werkgever heb je een organisatie om op terug te vallen. In 1979 lag het allemaal nog wel anders. Naast je papieren die toen nog verplicht waren, zoals je vakdiploma en je middenstandsdiploma, moest je je ook nog aansluiten bij het productschap. Tegenwoordig ligt dat allemaal een stuk eenvoudiger. Iedereen mag zich hovenier noemen en de praktijk zal wel uitwijzen of hij of zij die naam waardig is.

Lid brancheorganisatie

Lid zijn van een brancheorganisatie brengt voor een bedrijf ook kosten met zich mee. Maar die wegen niet op tegen de vele voordelen. Ook voor onze medewerkers is een goede CAO van groot belang.

Soms gaan dingen anders dan verwacht. Je gaat er niet vanuit en probeert het te allen tijde te voorkomen. Maar soms ontstaat er een geschil waar je samen, consument en hovenier, niet uitkomt.

Standpunten verharden, de hakken gaan in het zand, en dan zal er een uitspraak moeten komen waar beide partijen zich bij neer moeten leggen. De situatie wordt naar hoor en wederhoor beoordeeld door een deskundige waarna de Geschillencommissie een bindende uitspraak doet.

Omdat wij zijn aangesloten bij de brancheorganisatie zijn wij gebonden, in geval van een geschil, aan de bindende uitspraak van de Geschillencommissie Groen.

Voor de consument is hierbij een belangrijk voordeel dat als hij in het gelijk wordt gesteld, het Garantie Fonds van de brancheorganisatie borg staat voor het vastgestelde schadebedrag.

Eind goed al goed

Zoals gezegd, onze klanten staan bij ons op nummer 1. Zelden komt het voor dat er iets niet goed gaat en dat we er niet uitkomen. Je mag van ons verwachten dat we ons professioneel opstellen. Wij zorgen er graag voor dat jij je droomtuin krijgt waar je heel lang van kan en mag genieten.

Groendoeners Jan Pouwelse