Zwevend terras

Tijdens droge dagen zit je natuurlijk heerlijk buiten op je terras. Maar als het regent, kan je terras voor veel hinder zorgen. Als het niet goed is aangelegd of in de loop van de jaren is verzakt, zie je plassen ontstaan. Een zware regenbui kan zoveel problemen geven dat het water niet weg kan en zelfs de verkeerde kant, naar het huis toestroomt. Met als gevolg dat je binnen natte voeten hebt. Niet echt een prettig vooruitzicht. Dan komt een zwevend terras, op zogenaamde tegeldragers, van pas.

Zwevend terras Groendoeners

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je je terras op deze dragers met daaronder een wateropvang aanlegt, heb nooit overlast. Het systeem is speciaal ontwikkeld om water door de voegen tussen de tegels van het terras te laten lopen. Het wordt onder het terras opgevangen zodat het water verspreid en langzaam weg kan lopen in de grond.

Een terras aanleggen op een hoek van je huis is soms een hele uitdaging. Hoe lijn je het goed uit? Een zwevend terras kun je eenvoudig waterpas leggen zonder dat je later voor problemen komt te staan als het een keer hard regent. En als het eventueel verzakt, stel je het gemakkelijk weer bij.

Een ander voordeel is als je later bijvoorbeeld nog eens verlichting aan wil leggen. Geen gedoe met gaten of sleuven graven. Je tilt de tegels gewoon op en je legt de kabels zo neer.

Wil je meer over dit systeem weten? Neem gerust eens contact met ons op.

Groendoeners Jan Pouwelse