
Inspiratie

Tuinbestrating of groen?
Ik ben zelf voorstander van een tuin die mooi in balans is. Waar groen en bestrating elkaar op een goede manier aanvullen. Zo heb je in elk jaargetijde plezier van je tuin.

Halfverharding in de tuin
Tegenwoordig zie je vaak dat in tuinen een flinke laag halfverharding wordt gebruikt. Bij voorkeur een donkergrijze natuursplit op antiworteldoek. Alles in de veronderstelling van het onderhoud af te zijn. Maar is dat ook zo?

5 voordelen van mulchen
Mulchen, een Engels woord, betekent letterlijk: met iets afdekken. In je tuin doe je dat door een laag organisch materiaal te gebruiken. Je kunt een mulchlaag eigenlijk het hele jaar door aanbrengen. Het laagje organisch materiaal heeft heel veel voordelen voor de grond in je tuin. We geven je er vijf.

Wat woekert daar?
Woekerplanten zien wij, als hoveniers, liever niet in tuinen. Op foto’s zijn ze prachtig. Maar als je een seizoen verder bent, breiden ze zich uit en overschaduwen andere planten in je tuin. Voor je het weet zijn ze niet meer in toom te houden en woekeren ze door je hele tuin.

Onkruid bestrijden
Eind 2020 is voorlopig het verbod teruggedraaid op het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Wij maken de keuze om, als het nodig is, middelen te gebruiken op basis van organische vetzuren in plaats van Glyfosaat, beter bekend als RoudUp. Dit is naar onze mening een meer verantwoorde oplossing.

Klimop als tuinafscheiding
Bij nieuwbouw wil je, als je huis eenmaal op orde is, graag dat je tuin ook mooi is ingericht. Een snelle en redelijk goedkope oplossing zijn schermen met Hedera, oftewel klimop. Groeit lekker snel, dus direct resultaat, vaak binnen een jaar. Maar let op!

Groen dak
Je ziet ze steeds vaker. Daken van huizen of kantoorpanden waarop planten groeien. Speciale soorten die goed tegen weinig onderhoud en wisselende weersomstandigheden kunnen. Een groen dak heeft veel voordelen

Uniek tuinontwerp met impact
Hof Vlugtenburg is één van de meest bijzondere en unieke locaties tussen Middelburg en Vlissingen. Met onze aanpak in tuinaanleg krijgt het aanzien van de woningen, die er straks gebouwd gaan worden, nog meer impact.

Zwevend terras
Een zware regenbui kan zoveel problemen geven dat het water niet weg kan en zelfs de verkeerde kant, naar het huis toestroomt. Met als gevolg dat je binnen natte voeten hebt. Niet echt een prettig vooruitzicht.

Zoek laaghangend fruit
Het principe van een voedselbos is dat er meerdere lagen zijn die eetbare producten opleveren.

Colakruid? Bestaat dat echt?
Wacht even, houdt de juf ze nou voor de gek? Bestaat dat echt: colakruid? Ja dus. En dat is niet de enige verrassing voor de kinderen van groep 6 van basisschool De Stroming in Middelburg.

Maak je tuin winterklaar
Als je in deze tijd een paar uurtjes aan je tuin besteedt, heb je straks in het voorjaar een mooie start van het tuinseizoen.

Waterbeheersing
Wateroverlast willen we zo veel mogelijk voorkomen. Wat is wijsheid?

Hout of composietmateriaal?
Hout wordt al heel lang in de tuin gebruikt. Maar: de meeste houtsoorten zijn niet geschikt voor langdurig gebruik in de tuin. Wat te doen?


Beplanting: hoe en wat?
Planten in de tuin maken de tuin tot een sfeervol geheel. Elke plantengroep heeft ook zijn eigen functie in de tuin. Maar welke?

Verharding: wat te kiezen?
Het gebruik bepaalt de keuze. En de keuze is reuze. Wij streven er naar om verharding tijdloos en duurzaam te laten zijn.

Erfafscheidingen: levend of dood?
Een erfgrens kan als een 'harde' grens met 'harde' materialen afgebakend worden. Maar er zijn ook hele mooi, natuurlijke manieren voor ...

Bestrijdingsmiddelen verboden
Voor ons is het toepassen van bestrijdingsmiddelen op verharding per 1 april verboden, dit geldt ook voor zogenaamde laagrisico middelen waarmee we afgelopen jaren regelmatig hebben gewerkt.

Gazon: namaak of echt?
Regelmatig krijgen wij de vraag of kunstgras een goed alternatief is voor echt gras. Wij denken daar als volgt over.