Inspiratie

Tevreden klant tuin Jan Pouwelse Groendoeners
3 weeks ago

Een tevreden klant staat bij ons op nummer 1

Onze klanten staan bij ons op nummer 1. Zelden komt het voor dat er iets niet goed gaat en dat we er niet uitkomen. Je mag van ons verwachten dat we ons professioneel opstellen. Wij zorgen er graag voor dat jij je droomtuin krijgt waar je heel lang van kan en mag genieten.

wateroverlast drainage Jan Pouwelse Groendoeners
3 weeks ago

Wat doet een drainage nu eigenlijk?

Door de klimaatverandering zijn onze zomers droog en onze winters nat. Als het warm weer is, heeft je tuin een watertekort terwijl het in de winter soms niet lukt om al het water kwijt te raken. Een drainage voert overtollig water af.

Jan Pouwelse professionele hovenier
1 month ago

Haal de juiste kennis in huis, dat scheelt je tijd en geld

Mensen besteden, zeker in deze tijd, veel geld aan het verbouwen of opknappen van hun huis. Vaak blijft er niet zoveel geld meer over voor een goed aangelegde tuin. Ik ben van mening dat een goed ontwerp en een goed aangelegde tuin je uiteindelijk veel geld scheelt.

Buxus Groendoeners Jan Pouwelse
3 months ago

Buxus dood en nu?

Wie echt hart heeft voor zijn of haar tuin en daarin al jaren met liefde buxus koestert, heeft al vaak met de handen in het haar gezeten. Het leidde zelfs tot grote teleurstelling of redelijke paniek. We worden, als het om de buxus gaat, echt geplaagd.

Jan Pouwelse Groendoeners geld
3 months ago

Waarom een tekort aan bouwmaterialen?

Omdat iedereen thuis is en we nergens naar toe kunnen, zijn we volop zelf gaan klussen. De materialen zijn niet meer aan te slepen. Er is een tekort aan bestrating, hout, omheining en zelfs zakken gips en cement. Daardoor zijn de prijzen enorm gestegen.

Tegels verharding tuin Pouwelse Groendoeners.jpg
4 months ago

Welk type verharding gebruik je in je tuin?

De investering in de stenen of tegels in je tuin, is eigenlijk de belangrijkste keuze. Je kijkt er hele dagen naar. Je vervangt het niet zomaar. Het moet jaren meegaan. Kwaliteit speelt een belangrijke rol. Goedkoop is altijd nog duurkoop. Er is zoveel keus, laat je goed informeren.

Kunstgras Groendoeners Jan Pouwelse
5 months ago

Hoe groen is kunstgras?

Kunstgras of gewoon gras? Je kunt tegenwoordig diverse kleuren en soorten krijgen. Maar gezien door de groene bril van de hovenier, waar kijk je dan naar?

grasmaaien Groendoeners
5 months ago

3 grasmaaiers voor een mooi gazon

Een groen grasveld dat er strak bij ligt is ieders droom, toch? Tegelijkertijd is het ook een uitdaging. Waarmee maai je het best?

Onderhoudsvrije tuin Groendoeners
6 months ago

Onderhoudsvrije tuin

“We wonen hier nog niet zo lang. We hebben geen groene vingers en willen een onderhoudsvrije tuin. Wat is uw advies”? We helpen u graag.

tuinbestrating groen Pouwelse
6 months ago

Tuinbestrating of groen?

Ik ben zelf voorstander van een tuin die mooi in balans is. Waar groen en bestrating elkaar op een goede manier aanvullen. Zo heb je in elk jaargetijde plezier van je tuin.

halfverharding grind Groendoeners
7 months ago

Halfverharding in de tuin

Tegenwoordig zie je vaak dat in tuinen een flinke laag halfverharding wordt gebruikt. Bij voorkeur een donkergrijze natuursplit op antiworteldoek. Alles in de veronderstelling van het onderhoud af te zijn. Maar is dat ook zo?

Mulchen Groendoeners
7 months ago

5 voordelen van mulchen

Mulchen, een Engels woord, betekent letterlijk: met iets afdekken. In je tuin doe je dat door een laag organisch materiaal te gebruiken. Je kunt een mulchlaag eigenlijk het hele jaar door aanbrengen. Het laagje organisch materiaal heeft heel veel voordelen voor de grond in je tuin. We geven je er vijf.

Berenklauw Groendoeners
7 months ago

Wat woekert daar?

Woekerplanten zien wij, als hoveniers, liever niet in tuinen. Op foto’s zijn ze prachtig. Maar als je een seizoen verder bent, breiden ze zich uit en overschaduwen andere planten in je tuin. Voor je het weet zijn ze niet meer in toom te houden en woekeren ze door je hele tuin.

Bestrijdingsmiddelen onkruid 1
7 months ago

Onkruid bestrijden

Eind 2020 is voorlopig het verbod teruggedraaid op het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Wij maken de keuze om, als het nodig is, middelen te gebruiken op basis van organische vetzuren in plaats van Glyfosaat, beter bekend als RoudUp. Dit is naar onze mening een meer verantwoorde oplossing.

Hedera Klimop Groendoeners 1
8 months ago

Klimop als tuinafscheiding

Bij nieuwbouw wil je, als je huis eenmaal op orde is, graag dat je tuin ook mooi is ingericht. Een snelle en redelijk goedkope oplossing zijn schermen met Hedera, oftewel klimop. Groeit lekker snel, dus direct resultaat, vaak binnen een jaar. Maar let op!

Groen dak Pouwelse Groendoeners 1.jpg
8 months ago

Groen dak

Je ziet ze steeds vaker. Daken van huizen of kantoorpanden waarop planten groeien. Speciale soorten die goed tegen weinig onderhoud en wisselende weersomstandigheden kunnen. Een groen dak heeft veel voordelen

Hof Vlugtenburg-Groendoeners
9 months ago

Uniek tuinontwerp met impact

Hof Vlugtenburg is één van de meest bijzondere en unieke locaties tussen Middelburg en Vlissingen. Met onze aanpak in tuinaanleg krijgt het aanzien van de woningen, die er straks gebouwd gaan worden, nog meer impact.

Zwevend terras Groendoeners 1
9 months ago

Zwevend terras

Een zware regenbui kan zoveel problemen geven dat het water niet weg kan en zelfs de verkeerde kant, naar het huis toestroomt. Met als gevolg dat je binnen natte voeten hebt. Niet echt een prettig vooruitzicht.

Voedselbos Groendoeners Pouwelse
10 months ago

Zoek laaghangend fruit

 

Het principe van een voedselbos is dat er meerdere lagen zijn die eetbare producten opleveren.

Colakruid bestaat dat echt Groendoeners Pouwelse
10 months ago

Colakruid? Bestaat dat echt?

Wacht even, houdt de juf ze nou voor de gek? Bestaat dat echt: colakruid? Ja dus. En dat is niet de enige verrassing voor de kinderen van groep 6 van basisschool De Stroming in Middelburg.

10 tips om je tuin winterklaar te maken
10 months ago

Maak je tuin winterklaar

 

Als je in deze tijd een paar uurtjes aan je tuin besteedt, heb je straks in het voorjaar een mooie start van het tuinseizoen.

jan pouwelse groendoeners artikel wateroverlast
3 years ago

Waterbeheersing

 

Wateroverlast willen we zo veel mogelijk voorkomen. Wat is wijsheid?

 

jan pouwelse groendoeners artikel hout
3 years ago

Hout of composietmateriaal?

 

Hout wordt al heel lang in de tuin gebruikt. Maar: de meeste houtsoorten zijn niet geschikt voor langdurig gebruik in de tuin. Wat te doen?

 

jan pouwelse groendoeners artikel ecologie
3 years ago

Ecologie

 

Een tuin moet leven en er moet wat te beleven zijn in de tuin.

 

jan pouwelse groendoeners artikel beplanting
3 years ago

Beplanting: hoe en wat?

 

Planten in de tuin maken de tuin tot een sfeervol geheel. Elke plantengroep heeft ook zijn eigen functie in de tuin. Maar welke?

 

jan pouwelse groendoeners artikel verharding
3 years ago

Verharding: wat te kiezen?

 

Het gebruik bepaalt de keuze. En de keuze is reuze. Wij streven er naar om verharding tijdloos en duurzaam te laten zijn. 

 

Jan Pouwelse Groendoeners over erfafscheiding
3 years ago

Erfafscheidingen: levend of dood?

 

Een erfgrens kan als een 'harde' grens met 'harde' materialen afgebakend worden. Maar er zijn ook hele mooi, natuurlijke manieren voor ...

 

groendoeners artikel bestrijdingsmiddelen 1
3 years ago

Bestrijdingsmiddelen verboden

 

Voor ons is het toepassen van bestrijdingsmiddelen op verharding per 1 april verboden, dit geldt ook voor zogenaamde laagrisico middelen waarmee we afgelopen jaren regelmatig hebben gewerkt.

 

Jan Pouwelse Groendoeners over gras
3 years ago

Gazon: namaak of echt?

 

Regelmatig krijgen wij de vraag of kunstgras een goed alternatief is voor echt gras. Wij denken daar als volgt over.